בטיחות בעבודה הוא ללא ספק אחד הנושאים החשובים ביותר עבור כל ארגון ובכל סוג של עבודה – אם לא החשוב שבהם. דאגה לביטחון העובדים לסביבת עבודה בריאה/בטיחותית למשל מהווים נושאים חשובים יותר משורת הרווח! בטיחות במקום העבודה נכנסת לקטגוריה החשובה של בטיחות וגהות בעבודה, נושא שמקבל דגש מהותי בשנים האחרונות, עם אחראי בטיחות בארגונים, רגולציה ממשלתית שהולכת ומשתפרת ועובדים שהופכים ליותר מודעים לנושא ולזכויותיהם.
בטיחות בעבודה מתייחסת גם אל מניעת תאונות עבודה וגם אל מניעת מחלות מקצוע בקרב העובדים, הקפדה על כללים וחוקים כמו גם על יישום נהלי עבודה בטיחותיים במסגרת אותו ארגון או מקום עבודה פרטני – בין אם מדובר על מפעל ייצור, משק חקלאי או משרד של חברת הייטק.
פגיעות בעבודה
לפני הדיון הכללי בנושא חשוב כמו בטיחות במקום העבודה ומניעת תאונות בעבודה יש להבין מה נחשב בהגדרות הכלליות של מדינת ישראל כפגיעה בעבודה. פגיעות אלו כוללות תאונות עבודה (תאונה לעובד, עקב העבודה, בעבודה, בדרך אליה או ממנה) ומחלות מקצוע (מחלות מרשמיה מוגדרת, כאשר המחלה נגרמה כתוצאה מהעבודה עצמה). פגיעות בעבודה עשויות לזכות את הנפגעים בפיצוי כספי או בקצבת נכות מטעם המוסד לביטוח לאומי. כמו כן, ישנם ביטוחים מיוחדים לנושאי בטיחות בעבודה (ביטוח אובדן כושר עבודה, ביטוח פנסיוני, ביטוח חיים וכו') אשר מאפשר לקבל פיצוי אחרי תאונות ופגיעות עבודה.
האחריות לבטיחות בעבודה
האחריות על בטיחות בעבודה ועל הנושא המשמעותי של מניעת תאונות בעבודה כולל כמה רבדים שכולם יחד יוצרים מכלול שאמור להיות אפקטיבי. הרובד הראשון הוא המדינה באמצעות גופים כגון משרד התמ"ת, המשטרה, רישוי עסקים, משרד הבריאות וגורמים אחרים. המדינה מתקינה תקנות בטיחות וחוקי בטיחות במקום העבודה, מפעילה פקחי בטיחות וגהות וכן הלאה. רובד נוסף הוא המעסיק עצמו שמחויב גם חוקית וגם "חברתית" לדאוג לביטחון עובדיו וכל מי שמבקר במקום. כל מעסיק חייב לוודא כי הנושא של בטיחות במקום העבודה מקבל התייחסות, עליו לציית לחוקים ולנהלי עבודה מוגדרים ולספק סביבת עבודה בריאה, ליזום ביקורות וכן הלאה.
הרובד השלישי, שאין להתעלם ממנו, הוא העובדים עצמם. על כל עובד מוטלת האחריות האישית ויש לו הזכות לוודא כי סביבת העבודה הינה בטיחותית וכי נעשים כל המאמצים למען מניעת תאונות בעבודה. העובד רשאי וצריך לדרוש מהמעסיק עבודה חוקית ותקנית, ליזום תיקונים של ליקויים וכמובן שהוא רשאי לחלוטין לפנות לגורמים ממונים בארגון עצמו או ברשויות המדינה לטובת קידום בטיחות בעבודה ומניעת מקרים מצרים של פגיעות, מחלות ואף מוות.